Vraag / opmerking
Cursussen 

Werken Met Eigen Ervaring 2020 4e kwartaal

€45,-- eenmalig. Mensen die begeleiding krijgen van HVO-Querido betalen €25,--
Waar

Herstelbureau, 1e Ringdijkstraat 5A

Wanneer

2 november 2020 t/m 25 januari 2021, maandagmiddag 13.30-16.30 uur

Voor wie

Mensen die zich aan het begin bevinden van het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang

Aangeboden door Herstelbureau

De cursus Werken met Eigen Ervaring is bedoeld voor mensen die zich aan het begin bevinden van het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang. Er zijn geen eisen met betrekking tot opleiding en werkervaring.  Bij minimale aanwezigheid van 10 van de 12 lessen ontvang je een certificaat dat ook door andere organisaties in Nederland wordt erkend.

 

  • Ben je bekend met psychiatrie of verslavingsproblemen of maatschappelijke opvang?
  • Ben je je leven weer vorm en inhoud aan het geven?
  • Wil jij onderzoeken of je jouw ervaringen met het herstellen van psychische en/of verslavingsproblemen en/of maatschappelijke opvang kan inzetten in (vrijwilligers) werk?  

 

Wat kan je na succesvol afronden? Je hebt een goed beeld van ervaringsdeskundigheid en je kunt eventueel jouw ervaring gebruiken als vrijwilliger of betaalde kracht. Samen met de andere cursisten en twee ervaringsdeskundige trainers ga je 12 weken lang met elkaar de betekenis van jouw en andermans ervaringen bekijken. Je leert jouw eigen herstelverhaal te vertellen en je leert wat ervaringsdeskundigheid inhoudt.

Wat kan de deelnemer verwachten? Samen met de groep ga je aan de slag met je eigen ervaringen en herstelverhaal. Je leert van elkaar en je krijgt meer inzicht in de manier waarop je jouw ervaring kunt inzetten om anderen te ondersteunen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod