Contact
Ervaring

"Paul Edwin, cursist"

Ik ervaar tijdens de cursussen bewustwording en diepgang.

 

Ik heb al diverse cursussen op het gebied van Herstel gevolgd. Herstel is voor mij onder andere blijven werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan cursussen is daar een belangrijk onderdeel van. Het betekent voor mij: geestelijke verrijking, ruimte in mijn hoofd, het maakt me zelfverzekerder om over mijn kwetsbaarheid te praten, ik krijg meer inzichten en een positief gevoel. Ik herken veel overeenkomsten tussen mijn medecursisten en mezelf. Delen van mijn ervaringen met mijn medecursisten leidt tot herkenning en geeft me zelfvertrouwen. Door de cursussen kom ik tot een andere manier van omgaan met gevoelens en gedachten. De cursussen bieden mij ruimte om ervaringen te delen van mijzelf die ik niet zo vaak vertel. Ik ervaar tijdens de cursussen bewustwording en diepgang.

Onlangs heb ik deelgenomen aan de cursus Wellness Recovery Action Plan (WRAP), een zelfhulpcursus. Als je problemen hebt of hebt gehad kan de WRAP een manier zijn om je levenswensen te realiseren. Bijv. werken aan een positief gevoel.

Aan het begin van de cursus worden er door de cursisten regels afgesproken waaraan iedereen zich dient te houden tijdens de cursusbijeenkomsten. Ik heb veel geleerd van de unieke verhalen van medecursisten en de oplossingen die zij hadden voor hun problemen.

Je kunt als lotgenoten met elkaar in gesprek gaan en op elkaar reageren. Hierdoor leer je de ander kennen maar ook jezelf beter kennen. Dit heeft echt zijn meerwaarde! Vaak is er onderling veel herkenning en begrip.