Contact
Coaching bij herstel van verslaving
Individuele ondersteuning 

Coaching bij herstel van verslaving

Gratis
Waar

Oranje Nassaulaan 51-II

Wanneer

Wekelijks, datum en tijd in overleg

Voor wie

Mensen die onlangs zijn afgekickt en clean willen blijven

Aangeboden door de Regenboog Groep

Ben je onlangs afgekickt van een verslaving en wil je er alles aan doen om clean of abstinent te blijven? De Regenboog helpt je via coaching met praktische en morele ondersteuning na ontslag uit de kliniek of na de behandeling.

De thuiskomst en de tijd na een behandeling wordt vaak als moeilijk ervaren. Er liggen meestal nog problemen die aangepakt moeten worden terwijl je aan het herstellen bent. Financiële problemen bijvoorbeeld, of problemen met familie, of werk. De vrijwillige coach kent het klappen van de zweep omdat hij daar zelf ook gestaan heeft en weet hoe moeilijk het is. Al tijdens een opname of behandeling kun je kennismaken met de coach. Op een gelijkwaardige manier ga je samen aan de slag om de door jou gestelde doelen te bereiken.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod