Contact
Martijn Fuldner, Wegwijzer Herstelactiviteiten
Ervaring

Martijn Fuldner, Wegwijzer Herstelactiviteiten


Ik ben Martijn Fuldner, ik ben 48 jaar en woon in Amsterdam Noord. Na een leven in de…

Verder lezen
Ervaringen van jongeren
Ervaring

Ervaringen van jongeren


Enkele quotes van jongeren over hun deelname aan herstelactiviteiten: Over het Brain Boost programma van Transformer Community: “Ik…

Verder lezen
Raven, ervaringswerker GGZ met fysieke beperking, hoe is dat?
Ervaring

Raven, ervaringswerker GGZ met fysieke beperking, hoe is dat?


Jarenlang heb ik geworsteld met psychische klachten. Voortvloeiend uit structureel vroegkinderlijk trauma. Wat op zichzelf al heftig genoeg…

Verder lezen
Grace Cyrus, deelnemer groep
Ervaring

Grace Cyrus, deelnemer groep


Herstelgroep Oostelijke Eilanden   In 2006 werd ik ziek en kwam mijn leven er totaal anders uit te…

Verder lezen
Veronica, bezoeker inloop
Ervaring

Veronica, bezoeker inloop


En nu ben ik sterker en hersteld en werk ik hier met vertrouwen en moed aan mijn toekomst….

Verder lezen
Ons aanbod

Onze activiteiten en cursusgroepen

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod
Ontmoeten

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod
Ervaringen

Lees de ervaringen van anderen

Veronica, bezoeker inloop

THUIS is een plek waar je jezelf creatief kan uiten. Waar mensen je naam kennen en je jezelf mag zijn. De bezoekers variëren in alle leeftijden, nationaliteiten en geloofsovertuigingen. Een plek waar men samen komt om koffie te drinken, eten en mooie creatieve dingen te maken. Het biedt een opstap naar persoonlijk herstel aan de hand van workshops trainingen, zelfhulpgroepen en desgewenst begeleiding. Hier heeft men geen vooroordelen. Wel een luisterend oor en begrip voor elkaar. Heel verschillend en toch hetzelfde zijn, iets bijzonders. Hier zijn wij samen ÉÉN en THUIS.

Veronica

Paul Edwin, cursist

Herstel is voor mij onder andere blijven werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan cursussen is daar een belangrijk onderdeel van. Het betekent voor mij: geestelijke verrijking, ruimte in mijn hoofd. Het maakt me zelfverzekerder, ik krijg meer inzichten en een positief gevoel.

Manfred Buijs, deelnemer groep

Ik doe nu ongeveer twee jaar mee bij een Herstelgroep. Door het praten met elkaar word ik sterker; mijn zelfvertrouwen groeit enorm door deel te blijven nemen aan deze groep. Zonder deze groep zou mijn dagelijks leven minder zijn, én was ik niet zo gegroeid in mijn herstel, zoals dat nu het geval is.

Herstelwerkt! wij maken het mogelijk

Herstel Werkt! is een initiatief van

Burgerintiatieven

Activiteit aanbieden

Heb je zelf een activiteit die je graag wilt aanbieden en ook via Herstelwerk(t) bekend wilt maken, meld deze dan hier aan.

Meld aan