Vraag / opmerking
Ervaring

Manfred Buijs, deelnemer groep


Ik doe nu ongeveer twee jaar mee bij een Herstelgroep. Ik heb zelf langdurig een harddrugs-verslavingsprobleem gehad dat…

Verder lezen
Ervaring

Lana Virginia, bezoeker inloop


Lana Virginia, 30 jaar, woont in Amsterdam en komt al jaren bij dagactiviteitencentrum De Tour aan de Delflandlaan…

Verder lezen
Ervaring

Paul Edwin, cursist


Ik heb al diverse cursussen op het gebied van Herstel gevolgd. Herstel is voor mij onder andere blijven…

Verder lezen
Ons aanbod

Onze activiteiten en cursusgroepen

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod
Ervaringen

Lees de ervaringen van anderen

Lana Virginia, bezoeker inloop

Ik kwam bij de inloop door een flyer die naast de lift hing in mijn flat. Ik vind het fijn om dagactiviteiten te hebben dat geeft me structuur. Als ik niet kom bij de inloop dan ben ik depressief en lig ik in bed. Voor mij is herstel: opknappen en weer dingen buiten de deur gaan doen.

Paul Edwin, cursist

Herstel is voor mij onder andere blijven werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Deelname aan cursussen is daar een belangrijk onderdeel van. Het betekent voor mij: geestelijke verrijking, ruimte in mijn hoofd. Het maakt me zelfverzekerder, ik krijg meer inzichten en een positief gevoel.

Manfred Buijs, deelnemer groep

Ik doe nu ongeveer twee jaar mee bij een Herstelgroep. Door het praten met elkaar word ik sterker; mijn zelfvertrouwen groeit enorm door deel te blijven nemen aan deze groep. Zonder deze groep zou mijn dagelijks leven minder zijn, én was ik niet zo gegroeid in mijn herstel, zoals dat nu het geval is.

Partners

Wij maken het mogelijk

Burgerintiatieven

Activiteit aanbieden

Heb je zelf een activiteit die je graag wilt aanbieden en ook via Herstelwerk(t) bekend wilt maken, meld deze dan hier aan.

Meld aan