Contact
Individuele ondersteuning bij verslaving
Individuele ondersteuning 

Individuele ondersteuning bij verslaving

gratis
Waar

Op verzoek

Wanneer

Op verzoek

Voor wie

Bewoners en bezoekers van Cordaan

Aangeboden door Cordaan

Beschrijving
Bij Team Herstel (Cordaan) zijn ervaringsdeskundigen werkzaam die zelf ervaring hebben met het omgaan met verslavingsproblemen. Ze werken op basis van die eigen ervaringen en kunnen daarom op een eigen, unieke manier steun bieden aan mensen die dat nodig hebben.

Voor wie?
Cliënten van Cordaan die worstelen met verslaving of aanverwante problemen kunnen terecht bij deze ervaringsdeskundigen. Het maakt niet uit waar je een probleem mee hebt en hoe dat zo is gekomen. Ook maakt het niet uit of je vragen hebt, (regelmatige) ondersteuning zoekt of gewoon een keer je hart wilt kunnen luchten. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Doel
De inzet van ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving heeft als doel;
• Het bieden van individuele, persoonlijke steun voor hen die worstelen,
• Het verschaffen van informatie, tips en ervaringen die kunnen helpen bij het herstel,
• Het (verder) op weg helpen van mensen die zelf niet weten hoe ze verder kunnen,
• Het bieden van een aanspreekpunt of uitlaatklep voor diegenen die zich ongehoord voelen.

Contact
Het je vragen of wil je een beroep doen op een van onze ervaringsdeskundigen? Neem vrijblijvend contact op! We komen graag met je in gesprek.
Oscar Neve (oneve@cordaan.nl)
Erwin de Waard ( edewaard@cordaan.nl of 06-28370265)

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod