Contact
Cursussen 

Bewegen en Herstel

Gratis
Waar

Herstelbureau, Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

nader te bepalen

Voor wie

Iedereen die wil ervaren wat bewegen in het herstelproces kan betekenen

Aangeboden door Herstelbureau

Bewegen en herstel

Voor veel mensen geldt dat beweging bijdraagt aan hun herstel. Daarom organiseert het Herstelbureau weer een serie van 3 bijeenkomsten, waarin je kunt ervaren wat bewegen voor jou kan doen. En eindelijk kan dit weer op onze eigen locatie! Wij zorgen voor een veilige, goed geventileerde omgeving waar we op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

In een groep van maximaal 7 personen zullen de trainers vanuit hun eigen ervaring vertellen welke rol beweging in hun herstelproces speelt. In een veilige setting gaan we samen met een gast docent onderzoeken hoe beweging ons verder kan helpen en maken we kennis met laagdrempelige oefeningen. Hierdoor kan je meer verbinding ervaren met jezelf en je omgeving. Ook kan je je eigen kracht voelen, leer je spanning loslaten en kom je tot rust.

Deelname is gratis. Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers.

Datum, tijd en plaats:
…dagmiddag          – fitness
…dagmiddag  – yoga
…dagmiddag  – dans

Herstelbureau HVO-Querido
Eerste Ringdijkstraat 5a
1097 BC Amsterdam

Dus geef je op, trek makkelijk zittende kleding aan en neem een handdoek mee. Doe je mee?

Meld je aan via herstelbureau@hvoquerido.nl

We kijken uit naar je komst!
Team Herstel en Ervaringsdeskundigheid

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod