Contact
Cursus omgaan met psychose of schizofrenie
Cursussen 

Cursus omgaan met psychose of schizofrenie

Gratis
Waar

Mentrum

Wanneer

www.mentrum.nl/naasten/steun-en-informatie/cursus-omgaan-met-psychose-of-schizofrenie/

Voor wie

Voor familie en anderen naastbetrokkenen vanaf 18 jaar

Aangeboden door Mentrum

In deze cursus krijg je informatie, wissel je ervaringen uit met lotgenoten en oefen je hoe je beter kunt omgaan met iemand met een psychotische stoornis. Daarnaast maak je huiswerkopdrachten.

Aan de orde komen onder andere: oorzaken, symptomen, fasen en prognose van psychotische stoornissen; behandelmogelijkheden, medicijngebruik en crisisprotocol; gevaren en risico’s; verslaving; problemen oplossen en alternatieven zoeken; sociale steun en aandacht voor jezelf. Wat je vertelt, blijft uiteraard vertrouwelijk.

De cursus omgaan met psychose of schizofrenie is gericht op:

  • vergroten van kennis over schizofrenie en over de behandelingsmogelijkheden
  • lotgenotencontact
  • leren van vaardigheden om beter met je naaste om te gaan en om goed voor jezelf te zorgen

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur, met vooraf een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Er is plaats voor 12 deelnemers. Er kunnen meerdere naastbetrokkenen van één cliënt meedoen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod