Contact
Doorlopende groep voor volwassenen (18+), die opgegroeid zijn met een ouder/ ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving
Online Activiteiten 

Doorlopende groep voor volwassenen (18+), die opgegroeid zijn met een ouder/ ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving

gratis
Waar

online

Wanneer

Start: 27 mei 2024

Voor wie

Voor deelnemers (18+),die opgegroeid zijn met een ouder/ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving.

Aangeboden door Prezens

Opgroeien in een gezin met een ouder / ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving kan erg belastend zijn. Mogelijk heb je als volwassene nog last van de situatie waarin je bent opgegroeid. De wisselende stemmingen van je ouder(s), de onvoorspelbaarheid thuis, en de grote verantwoordelijkheid die je al vroeg op je schouders moest nemen, kunnen nu je volwassen bent nog steeds een impact op je hebben. 

Het doel van deze gespreksgroep is het uitwisselen van informatie en ervaringen. Je vindt steun en herkenning, krijgt inzicht in de gevolgen van het opgroeien met je ouder / ouders met een kwetsbaarheid en je ontwikkelt handvatten om hiermee om te gaan.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod