Contact
Effectief presenteren vanuit eigen ervaring/2
Cursussen 

Effectief presenteren vanuit eigen ervaring/2

gratis
Waar

Eerste Ringdijkstraat 5a, 1097BC Amsterdam

Wanneer

6 donderdagmiddagen: 2 september t/m 17 oktober 2024 van 14.00-16.00 uur

Voor wie

iedereen die zekerder en effectiever wil worden in het publiekelijk delen van eigen ervaringen

Aangeboden door Het Herstelbureau van HVO-Querido

Training ‘Effectief presenteren vanuit eigen ervaring’

Het vertellen over je ervaringen kan anderen inspireren en hoop geven maar ook veel betekenen voor je eigen herstel en ontwikkeling.

We weten uit ervaring dat het ook spannend kan zijn, daarom is er nu de training ‘effectief presenteren vanuit eigen ervaring’. Deze training helpt je op een effectieve, maar vooral ook prettige manier je ervaringen in te zetten bij presentaties, workshops en trainingen.

Hoe:

Je gaat door middel van oefeningen werken aan (delen van) je eigen (herstel)verhaal en hoe je dit kunt inzetten op een manier die voor jou prettig is. We besteden aandacht aan het voorbereiden van een presentatie, het presenteren zelf en het evalueren na afloop. Het is een actieve training met oefeningen en huiswerk. Tijdens de zesde bijeenkomst voer je je eindopdracht uit: je gaat dan voor een aantal medewerkers van HVO-Querido een korte presentatie geven die je zelf thuis hebt voorbereid. Na afronding ontvang je een certificaat.

Hoe lang: zes bijeenkomsten van twee uur

Voor wie: iedereen die zekerder en effectiever wil worden in het publiekelijk delen van eigen ervaringen

Door wie: De training wordt gegeven door twee trainers met ervaringsdeskundigheid van het Herstelbureau.

Voor aanvang van de training maakt een van de trainers graag kennis met je. Dat doen we persoonlijk bij het Herstelbureau.

Aanmelden: herstelbureau@hvoquerido.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod