Contact
Family Break Up
Cursussen Online Activiteiten 

Family Break Up

gratis
Waar

Online

Wanneer

Start donderdag 18 april 2024 van 15.00 tot 17.00 uur

Voor wie

Voor mensen, die het contact met familieleden hebben verbroken

Aangeboden door Prezens

Family Break-up

Heeft u gebroken met een ouder, beide ouders en/of andere familieleden? In deze online ondersteuningsgroep ontmoet u anderen, die ook gebroken hebben met familieleden.

Wat gaan we doen?

Heeft u gebroken met een ouder, beide ouders en/of andere familieleden? Heeft u geprobeerd om het contact te verbeteren? Geprobeerd om gehoord te worden als u pijnlijke ervaringen vertelt? Heeft u uiteindelijk de keus gemaakt om uit zelfbescherming het contact te verbreken? Dan is de online ondersteuningsgroep Family break-up voor u bedoeld.

In deze ondersteuningsgroep ontmoet u anderen, die ook gebroken hebben met familieleden. Onder begeleiding van preventiewerker Maria Hoeffnagel, met know how over rouw en verlies, gaat u aan de slag om meer inzicht te krijgen in wat het verbroken contact voor u betekent en mogelijke handvatten te krijgen om met dit verlies in uw leven om te gaan.

Thema’s die aan de orde komen zijn: kennismaking, rouw en verlies – duale procesmodel, antennes naar binnen en naar buiten, grenzen voelen en grenzen aangeven, uw eigen kracht: kracht om voor uzelf te kiezen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod