Contact
Inloop Respijthuis
Groepen Individuele ondersteuning Inloop 

Inloop Respijthuis

gratis
Waar

Respijthuis, Amerbos 187

Wanneer

Wekelijks op maandag van 16.00 - 17.00 uur

Voor wie

Iedereen is welkom, graag aanmelden bij Respijthuis Amerbos

Aangeboden door Het Herstelbureau van HVO-Querido

Elke week is er een ervaringsdeskundig medewerker van het Herstelbureau aanwezig om met gasten, bezoekers en medewerkers in gesprek te gaan over onderwerpen op het gebied van herstel: hoop, bronnen van steun, persoonlijke ontwikkeling, eigen verantwoordelijkheid, opkomen voor jezelf, (omgaan met) valkuilen, rouw, terugvalpreventie en nog veel meer. De gesprekken worden gevoerd in groepsverband omdat we weten dat mensen veel  steun en inspiratie kunnen hebben aan de ervaringen van anderen. Mocht je toch een individueel gesprek willen dan is dat mogelijk.

De gesprekken vinden plaats in de huiskamer of in de tuin. Koffie en thee zijn aanwezig.

We hopen je te ontmoeten!

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod