Contact
Gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding
Groepen 

Gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding

Gratis
Waar

Jacob Obrechtstraat 92

Wanneer

Derde dinsdag van de maand van 14.30 uur - 16.00 uur

Voor wie

Voor nabestaanden (18+) die iemand door zelfdoding hebben verloren

Aangeboden door Arkin Preventie Volwassenen

Nabestaanden die een dierbare hebben verloren door zelfdoding kunnen baat hebben bij het delen van hun ervaringen en gevoelens met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ze kunnen herkenning, erkenning en wellicht enige troost bij elkaar vinden.

In de gesprekken staan ervaringen, gevoelens en vragen van deelnemers centraal. Afhankelijk van de behoeften kan aandacht worden besteed aan thema’s zoals:

  • Overleven en omgaan met het verlies
  • Hoe praat ik over mijn verlies met anderen?
  • Culturele, sociale- en religieuze taboes op zelfdoding
  • Schuldgevoelens, schaamte en vermijding
  • Verandering van verhoudingen met anderen
  • Hoe kan ik verder leven met dit verlies?

De gespreksgroep komt het hele jaar door maandelijks één keer 1,5 uur bij elkaar. Het is een open groep: elke bijeenkomst zijn nieuwe deelnemers welkom.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod