Contact
Herstelgroep Centrum De Miranda
Groepen 

Herstelgroep Centrum De Miranda

Gratis
Waar

Centrum De Miranda, Peelstraat 85

Wanneer

Wekelijks op dinsdag van 10:00 - 11:00

Voor wie

Mensen die begeleid worden door het Judith van Swethuis of Centrum De Miranda bezoeken en die aan de slag willen met het eigen herstel en willen onderzoeken wat dat in het dagelijks leven kan betekenen.

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

Herstel gaat over het zelf vorm geven aan je leven door je eigen keuzes te maken, je eigen pad vinden en je leven (weer) in eigen hand nemen. Tijdens de bijeenkomsten heb je de mogelijkheid om samen met anderen te praten over herstel. Hoe gaat iedereen om met kwetsbaarheden? Wat voor invloed heeft dat op het dagelijks leven? Welke tips hebben anderen en welke tips heb je misschien zelf?

De herstelgroep komt wekelijks bij elkaar. In deze groep komen onderwerpen aan bod zoals steun, hoop, valkuilen, belangrijke anderen, feestdagen, hulpverlening, …
De groep wordt gefaciliteerd door twee ervaringsdeskundige medewerkers van het Herstelbureau.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod