Contact
Herstelgroep Domselaerstraat
Groepen 

Herstelgroep Domselaerstraat

Gratis
Waar

HVO-Querido Domselaerstraat 126, kleine keuken

Wanneer

Maandagmiddag 15.00-16.00 uur

Voor wie

Bewoners Domselaerstraat 126

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

Elke maandagmiddag van 15.00 tot 16.00uur in de woonkamer van  HVO locatie Domselaerstraat

In de herstelgroep gaan we op een gemoedelijke manier met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld over waar jij blij van wordt, wat jouw sterke kanten zijn, hoe jij steun anderen steunt en wie jou steunt?

Door met elkaar te praten, leren we van elkaars ervaringen en oplossingen. Welke tips hebben anderen voor jou? En welke tips heb jij voor hen? Of misschien wil je vooral even naar de anderen luisteren? Dat kan natuurlijk ook

De bijeenkomsten zijn voor de bewoners van HVO locatie BW Domselaerstraat. Ze worden begeleid door Sandra en Charda, medewerkers van het Herstelbureau van HVO-Querido. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en gaan hierover graag met jou in gesprek.

 

Ben jij bewoner van de Domselaerstraat en

wil je kijken of het iets voor je is? Kom eens langs!

Je bent van harte welkom.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod