Contact
Herstellen Doe Je Zelf 2024/1
Cursussen 

Herstellen Doe Je Zelf 2024/1

gratis
Waar

Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

12 maandagmiddagen: 7 oktober 2024 t/m 30 december 2024 (28 oktober geen bijeenkomst) van 13.30-15.30 uur

Voor wie

mensen met allerlei soorten ervaringen en achtergronden zoals depressies, verslaving of dakloosheid, die willen onderzoeken hoe ze verder kunnen in hun eigen herstelproces

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

Heb je moeilijkheden in het leven meegemaakt, zoals psychische klachten, een verslaving, dakloosheid? Of zit je nog midden in het proces van herstellen hiervan? Dan is ‘Herstellen doe je Zelf’ wellicht iets voor jou.

In deze cursus kijk je naar je eigen herstelproces. Je ontdekt je eigen kracht en mogelijkheden én wat jou op dit moment kan helpen om vooruit te gaan. Door je behoeften op een rijtje te zetten, krijg je handvatten om verder te gaan met je herstelproces. Dit doe je door samen met andere deelnemers te praten over onderwerpen als herstel, waarden, keuzes, doelen, rollen, steun, mogelijkheden en opkomen voor jezelf. Doe je mee?

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Hij wordt begeleid door twee cursusleiders die zelf ook ervaring met herstellen hebben. Deelname is gratis.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod