Contact
Herstelwerkgroep
Groepen 

Herstelwerkgroep

gratis
Waar

Div. locaties in Noord, Oost, Centrum, Zuidoost, zie: https://www.herstelwerkt.nl/wp-admin/post.php?post=1386&action=edit

Wanneer

Div.dagen, zie: https://www.herstelwerkt.nl/wp-admin/post.php?post=1386&action=edit

Voor wie

Iedereen die kennis wil maken met herstel en met anderen gedachten en ideeën wil uitwisselen

Aangeboden door Pit&Co

Wat is een herstelgroep:

Bij de herstelgroep maak je kennis met het begrip herstel. Aan de hand van thema’s worden eigen ervaringen ingebracht en met elkaar besproken. Daarbij wordt een herstelthema uitgediept. Zo verwerf je ervaringskennis en praten we met elkaar over hoe jij en anderen omgaan met hun kwetsbaarheden. Wat voor invloed heeft dat op je dagelijkse leven? Welke tips hebben anderen en welke tips heb je zelf misschien? Waar heb je steun aan? Wat zijn de valkuilen?

Voor wie:

Iedereen die kennis wil maken met herstel en met anderen gedachten en ideeën wil uitwisselen.

Door wie:

De wekelijkse bijeenkomsten worden begeleid door ervaringswerkers. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en hebben ervaring bij het ondersteunen van het herstelproces van anderen. Gelijkwaardigheid,  vertrouwen en respect zijn daarbij het uitgangspunt.

Wil je deelnemen?  www.pit-co.nl

Heb je vragen? Mail naar: Pitenco@arkin.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod