Contact
Groepen Online Activiteiten 

Herstelwerkgroep

gratis
Waar

MS Teams

Wanneer

Elke dinsdag 15.00-16.00 uur

Voor wie

Mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheden die graag samen met anderen hun eigen persoonlijke herstel vorm willen geven

Aangeboden door Pit&Co

Online Herstelwerkgroep

Wanneer: elke dinsdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur

Waar: online (beeldbellen via MS Teams)

Wat is een herstelwerkgroep?

Bij de herstelwerkgroep maak je kennis met het begrip herstel. Elke week bespreken we onze eigen ervaringen aan de hand van een herstelthema, zoals geluk, grenzen, of vriendschap. Zo ontwikkelen we onze ervaringskennis en leren we van elkaar hoe we omgaan met onze kwetsbaarheden. Wat betekent herstel in je dagelijks leven? Wat is er lastig? Waar heb je steun aan?

Voor wie?

Voor mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheden en die graag samen met anderen hun eigen persoonlijke herstel vorm willen geven.

Heb je geen ervaring met beeldbellen? Geen probleem! Neem contact op, we helpen je op weg.

Door wie?

De bijeenkomsten worden begeleid door ervaringswerkers. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en hebben ervaring met het ondersteunen van het herstelproces van anderen. Gelijkwaardigheid, vertrouwen en wederzijds respect zijn daarbij het uitgangspunt.

Wil je je aanmelden? Dat kan via de blauwe button ‘aanmelden’. 

Heb je vragen, neem dan contact op via pitenco@arkin.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod