Contact
Individuele ondersteuning bij herstel
Individuele ondersteuning 

Individuele ondersteuning bij herstel

gratis
Waar

Op verzoek

Wanneer

Op verzoek

Voor wie

Bewoners en bezoekers van Cordaan

Aangeboden door Cordaan

Beschrijving
Bij Team Herstel (Cordaan) zijn ervaringsdeskundigen werkzaam. Deze mensen hebben zelf ervaring met (psychische) kwetsbaarheden en hebben een eigen proces van herstel doorgemaakt. Het team organiseert activiteiten die herstelbevorderend zijn, zoals werkgroepen en huiskamergesprekken, maar de ervaringsdeskundigen zijn ook te benaderen voor 1-op-1 contact.
Voor wie?
Team Herstel is er voor alle cliënten van Cordaan die bezig zijn met hun eigen herstelproces. Dit kan gaan om het leren leven met psychische kwetsbaarheden, maar bijvoorbeeld ook het verwerken van een groot verlies of het omgaan met het leven in een beschermde woonvorm. Mensen die in de andere (groeps-)activiteiten niet vinden wat ze zoeken en via een andere weg ondersteuning willen kunnen bij ons terecht.
Werkwijze
Team Herstel heeft in de basis de doelstelling om Herstel te bevorderen. Voor hen die steun zoeken, maar dit niet in de andere activiteiten kunnen vinden is er de mogelijkheid om met een ervaringsdeskundige in contact te komen. Het team bestaat uit mensen met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van jouw situatie bekijken we wie van ons bij je zou passen. Vervolgens kunnen een we een kennismakingsgesprek gaan inplannen. Waar, wanneer en hoe gaat altijd in overleg, het is belangrijk dat jij je er veilig bij voelt. In dit gesprek kijken we hoe we verder gaan. Soms blijkt één gesprek al voldoende, zo niet maken we een vervolgafspraak.
Contact
Heb je vragen of wil je in contact komen met een ervaringsdeskundige? Neem gerust contact op!
Odette van der Heijden (coördinator Team Herstel): 06-11875339 of gebruik de blauwe button ‘aanmelden’.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod