Contact
Kennismaken met Herstel
Cursussen 

Kennismaken met Herstel

gratis
Waar

Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

5 donderdagochtenden: 16 mei t/m 13 juni 2024 van 10.00 – 12.00

Voor wie

Iedereen die wil kennismaken met het begrip herstel, wil onderzoeken wat dat voor het dagelijkse leven kan betekenen en hier met anderen over van gedachten wil wisselen

Aangeboden door Het Herstelbureau van HVO-Querido

De cursus is voor mensen die willen kennismaken met het begrip herstel, willen onderzoeken wat dat voor hun dagelijkse leven kan betekenen en hier met anderen over van gedachten willen wisselen.

De cursus wordt begeleid door twee  ervaringsdeskundige trainers van het Herstelbureau. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en hebben een ruime ervaring in het ondersteunen van herstelprocessen bij anderen. Ook de cursusleiders delen hun ervaringen op gelijkwaardige wijze met de deelnemers.

Doelstelling

Na afloop van de cursus

 • Begrijp je de betekenis van herstel
 • Heb je je ervaringen gedeeld met gelijkgestemden
 • Heb je kennis opgedaan die je kan inzetten om beter passend om te gaan met je kwetsbaarheden

Inhoud

De cursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van max. 2 uur. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Kennismaken met elkaar en met het begrip herstel
 2. Waar heb je steun aan?
 3. Wat zijn je valkuilen?
 4. De rol van hulpverlening/vrienden/familie bij je herstel
 5. Hoe nu verder? En uitreiking certificaten.

Bijeenkomst

Elke bijeenkomst is op dezelfde manier opgebouwd:

 • Korte introductie op het thema
 • Presentatie door cursusleider of gastdocent
 • Vragen stellen en discussie
 • Delen van ervaringen en leren van elkaars oplossingen
 • Afsluiting
Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod