Contact
Digitale Koffiekamer
Ontmoeten Online Activiteiten 

Digitale Koffiekamer

gratis
Waar

online, via Teams

Wanneer

donderdagochtend 11.30 u – 12.30 uur

Voor wie

Dit programma is bedoeld voor iedereen die last heeft van eenzaamheidsgevoelens

Aangeboden door Pit&Co

Koffiekamer

Veel mensen ervaren gevoelens van eenzaamheid, somberheid, machteloosheid of verveling. Worstel jij ook met het gebrek aan sociaal contact? Voel jij je alleen of ben je eenzaam? Zou je weer of meer contact willen maken met mensen? Dan is de Koffiekamer iets voor jou!

In de koffiekamer gaan we op een laagdrempelige manier op zoek naar verbinding en staan we erbij stil hoe het nu eigenlijk echt met je gaat. Hoop en dankbaarheid zijn terugkerende thema’s. Gelijkgestemden gaan samen op zoek naar wat wel lukt, wat niet lukt en wat we anders (kunnen) doen. Tevens is er genoeg ruimte om het te hebben over waar op dat moment behoefte aan is, zonder vooropgestelde agenda.

Lees hier de blogs van deelnemers aan eerdere koffiekamers.

Ervaringswerkers zitten klaar om je te verwelkomen. Zet je ook een lekker kopje koffie of thee voor jezelf?

Gezellig, dan drinken en kletsen we samen!

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe maak ik contact en hoe onderhoud ik dit?
  • Hoe ervaar ik verbondenheid met de mensen om mij heen?
  • Hoe vraag ik om hulp?
  • Wat zijn mijn krachten en kwaliteiten?
  • Hoe breng ik structuur aan?
  • Wat gaat er wél goed?

Voor wie?

Voor mensen die graag sociaal contact willen hebben met lotgenoten op een laagdrempelige manier.

Door wie?

Ervaringswerkers begeleiden de groep.

Wanneer?

De koffiekamer wordt 1x per week online aangeboden, op de donderdagochtend tussen 11.30 u – 12.30 u.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod