Contact
Krijg weer grip op gokverslaving
Cursussen 

Krijg weer grip op gokverslaving

gratis
Waar

Mt. Lincolnweg 13

Wanneer

Elke woensdag van 15.00 uur tot 20.00 uur

Voor wie

iedereen die de controle terug wil krijgen

Aangeboden door Leger des Heils
Samen met Slicks

SLICKS Info- en Steunpunt bij Gokproblematiek

Bij SLICKS is iedereen die vragen heeft over gokken of te maken heeft met gokproblemen welkom in onze inloop. Als gratis en laagdrempelige voorziening, bieden we informatie, advies, persoonlijke gesprekken en groepsbijeenkomsten. Onze ervaringsdeskundigen bieden in een huiselijke setting een luisterend oor, vrij van oordelen.

Onze diensten zijn vertrouwelijk, anoniem en zonder kosten. We creëren een gastvrije ruimte waar open gesprekken mogelijk zijn. Directe ondersteuning wordt geboden waar nodig, zoals hulp bij inschrijving in CRUKS of het blokkeren van gokwebsites. Onze inloop dient ook als waardevolle nazorg of overbrugging tijdens wachttijden voor GGZ. Bezoek ons op woensdag tussen 15.00 en 20.00 uur.

Hulp op Afstand of bij het hulpverleners- of zorgplicht gesprek

Onze ondersteuning is ook digitaal beschikbaar via telefoon, Teams/Zoom en WhatsApp. Dit is een uitkomst voor wie verder weg woont, anonimiteit prefereert of de voorkeur geeft aan een indirecte vorm van contact. Door beperkte financiële middelen is deze service gelimiteerd, maar we maken uitzonderingen voor urgente gevallen. Daarnaast kunnen we op verzoek ook naar het buurtteam of de kansspelaanbieder gaan die met de cliënt/gast in gesprek is en daarbij onze onafhankelijke ondersteuning nodig heeft. Laat een bericht achter op onze website www.slicks.info; wij nemen altijd contact op voor een gesprek of afspraak.

Persoonlijke Gesprekken en Groepsbijeenkomsten

We bieden de mogelijkheid voor persoonlijke gesprekken, waar je in alle rust over je gokproblemen kunt praten en persoonlijke adviezen of ondersteuning kunt ontvangen. Familieleden kunnen betrokken worden, maar alleen met jouw toestemming. Verder organiseren we bijeenkomsten voor bondgenoten, gericht op het versterken van hun weerbaarheid door een thematische aanpak. We geloven in een holistische en praktische benadering; ons motto is: “Kijk het duiveltje in de ogen”.

Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Een specifieke service die we bieden is ‘informele onafhankelijke cliëntondersteuning bij gokproblematiek’. We beginnen met het stabiliseren van de situatie door eerst de meest urgente zaken aan te pakken, zoals bij inkomen/schulden/wonen, gevolgd door een hersteltraject. We begeleiden cliënten naar passende hulp- of zorgverlening, zoals schuldhulp, maatschappelijke opvang, lotgenotengroepen of naar gesprekken met officiële instanties. Onze ondersteuning varieert van kortdurende interventies tot langdurige begeleiding en follow-up, waarbij de regie bij de cliënt blijft en zijn/haar welzijn als prioriteit geldt.

Deze mogelijkheid wordt aangeboden in samenwerking met het Leger des Heils.

Wil je meer informatie of je aanmelden?
Neem dan contact met ons op!

www.slicks.info

T: +31 (0)20 700 83 89

E: info@slicks.info

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod