Contact
Creatieve inloop
Groepen Inloop 

Creatieve inloop

Gratis
Waar

Herstelbureau HVO-Querido, Eerste RIngdijkstraat 5a

Wanneer

Elke vrijdagochtend 10.00-12.00

Voor wie

Iedereen is welkom!

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

Ben je op zoek naar een creatieve manier om zelf iets te doen aan je herstel en ben je benieuwd hoe anderen hier mee bezig zijn? Kom dan naar deze inloop.

Herstel gaat over het zelf vorm geven aan je leven door je eigen keuzes te maken, je eigen pad te vinden en je leven (weer) in eigen hand nemen. Tijdens de bijeenkomsten heb je de mogelijkheid om samen met anderen bezig te zijn met je Herstel op een creatieve wijze. Wat is helpend, waar kunnen we onze emotie in kwijt en hoe uiten we dat door middel van tekenen, schilderen of iets anders beeldends.

De bijeenkomsten worden begeleid door 2 medewerkers van het Herstelbureau van HVO-Querido. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en hebben een ruime ervaring in het ondersteunen van herstelprocessen bij anderen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wees welkom bij het Herstelbureau!

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod