Contact
Leesgroep Lila
Groepen 

Leesgroep Lila

pay what you can
Waar

Keizersgracht 252

Wanneer

Om de week op dinsdagavond van 19.00 – 20.30, start 6 februari 2024

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Ervaringswijzer
Samen met Stichting Perceval

Klik hier voor de flyer:

flyerleesgroep Lila

Stichting Perceval organiseert in samenwerking met
Ervaringswijzer een filosofie leesgroep over de roman:

LILA door Robert M. Pirsig

Wil je deelnemen aan deze groep die gaat over verbinding en waarden naar aanleiding van een beroemde filosofische roman?
We organiseren vanaf dinsdag een twee-wekelijkse leesgroep over dit boek en de auteur en ervaringsdeskundige Robert M. Pirsig. Bij elke
bijeenkomst bespreken we een stuk uit het boek dat de deelnemers van tevoren lezen. We gaan in acht bijeenkomsten het boek doornemen en bespreken wat de betekenis ervan is.
Je ontvangt kopieën van de stukken die we samen lezen. Het is niet noodzakelijk om het boek te hebben.
Waardenonderzoek is het hoofdthema in de romans van Schrijver Robert M. Pirsig. De hoofdpersoon probeert een definitie te vinden van het begrip kwaliteit. Het is het relaas van een reis per zeilboot van de hoofdpersoon samen met Lila waarin hij de morele ordening van waarde als metafysisch systeem behandelt.

Eddo Rats heeft de romans van Pirsig de afgelopen dertig jaar bestudeerd en er tien jaar geleden zijn, tot nu toe bestendige, herstel
mee gerealiseerd. Hij zal je op basis van zijn ervaringen meenemen op de filosofische zeilvakantie.

De leesgroep vindt plaats op dinsdagavonden van 19.00 – 20.30 op de
Keizersgracht 252 in Amsterdam.
De eerste bijeenkomst is op 6 februari 2024 en we komen om de week
bij elkaar (even weken).

Interesse? Info@stichtingperceval.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod