Contact
Minder piekeren, stressreductie
Cursussen 

Minder piekeren, stressreductie

Gratis
Waar

op diverse locaties in Amsterdam e.o.

Wanneer

in overleg

Voor wie

Iedereen die wil leren minder te piekeren

Aangeboden door Prezens, onderdeel GGZinGeest

Bent u altijd aan het piekeren? Praat u uzelf makkelijker de put in dan de put uit? Voelt u zich vaak gestrest? Denkt u vaak: dit lukt me nooit, niemand vindt mij aardig of het komt nooit meer goed? Hebt u last van stress, angst, of somberheid? Herkent u zich hierin? Dan is er de cursus Minder piekeren. Dit is een korte groepscursus waarin u leert anders naar uw gedachten te kijken. We gaan praktisch aan de slag waardoor u minder stress ervaart en opgeruimder en daadkrachtiger in het leven staat.

 

Wat doen we bij Minder piekeren

U krijgt tips en we doen oefeningen om anders te leren denken. U leert dat anders denken ook helpt om je beter te voelen. In het cursusboek staan verschillende opdrachten voor thuis.

 

De groep bestaat uit 7 tot 10 mensen. Als u zich aanmeldt voor de cursus krijgt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek krijgt u meer informatie over de groep en kijken we samen of de groep bij u past.

 

Direct doen

•Meer informatie en aanmelden via de blauwe knop ‘aanmelden’ of telefonisch:  088 788 5015

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod