Contact
Mindfulness bij Herstel 2024/3
Cursussen 

Mindfulness bij Herstel 2024/3

Gratis
Waar

Herstelbureau, Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

9 woensdagmiddagen van 13.30 - 15.30: 26 juni t/m 14 augustus 2024

Voor wie

iedereen

Aangeboden door Herstelbureau van HVO-Querido

Mindfulness bij Herstel

Wat is Mindfulness? Met aandacht & mildheid kijken naar wat zich aandient. Bewust zijn van wat er zich afspeelt in je hoofd, je hart, je lichaam.

Mindfulness helpt je om datgene wat je ervaart -hoe moeilijk en ellendig ook- te verdragen. Door stil te staan geef je jezelf ruimte, tijd en vrijheid om keuzes te maken die bij jou passen.

Mindfulness is goed inzetbaar bij herstel. Oefenen in een (herstel)groep vergroot je zelfkennis en draagt bij aan zelfregie en empowerment. De lessen worden gegeven door  twee mindfulness-trainers met ervaringsdeskundigheid.

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod