Contact
Workshops Mindfulness bij Herstel 2024
Cursussen 

Workshops Mindfulness bij Herstel 2024

gratis
Waar

Herstelbureau van HVO-Querido, Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

zie omschrijving

Voor wie

Iedereen is welkom, wel graag aanmelden

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

Workshop Mindfulness bij Herstel 

Voor wie?

Heb jij interesse in Mindfulness? Of heb jij de cursus Mindfulness bij Herstel gevolgd bij het Herstelbureau? Wil jij samen met anderen blijven oefenen met Mindfulness om zo je ‘aandachtsspier’ te trainen? En wil jij je kennis over Mindfulness opfrissen? Dan is deze workshop Mindfulness en Herstel wellicht iets voor jou.

Wat gaan we doen?

  • Mindfulness oefeningen
  • De theorie uit de cursus herhalen & verdiepen
  • Jouw vragen rondom Mindfulness met elkaar bespreken
  • Samenkomen met gelijkgestemden, elkaar motiveren & leren van elkaars ervaringen

Hoe en wanneer?

De bijeenkomsten zijn bij het Herstelbureau. Deelname is gratis. Het zijn losse bijeenkomsten, je bent welkom om aan iedere bijeenkomst mee te doen, maar dat hoeft niet.

Eens per maand is er een bijeenkomst van anderhalf uur, op wisselende dagen en tijden. Hieronder staan ze allemaal voor 2024:

Maandag 1 juli 2024 van 9.30 – 11.00

Dinsdag 6 augustus 2024 van 15.30 – 17.00

Woensdag 16 oktober 2024 van 15.30 tot 17.00

Maandag 11 november 2024 van 09.30 – 11.00

Woensdag 11 december 2024 van 15-30 – 17.00

 

Vergeet niet om je aan te melden!

Wil je je opgeven of heb je vragen? Klik dan op ‘aanmelden’.

We kijken ernaar uit je weer te ontmoeten

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod