Contact
Mindfulness
Cursussen 

Mindfulness

Gratis, wel verwijsbrief huisarts nodig
Waar

Eerste Jan Steenstraat 84-2

Wanneer

neem contact op voor cursudata

Voor wie

Volwassenen met terugkerende depressies

Aangeboden door Prezens

Je hebt last van terugkerende depressies. Je weet dat de kans op een nieuwe depressie na iedere depressie verder toeneemt. Juist op momenten dat je niet midden in een depressie zit, kun je daar wat aan doen. Herken je jezelf hierin? Dan is er Mindfulness.

Wat doen we bij Mindfulness
Je wordt je bewust van de automatische (gedachte-)patronen die tot een nieuwe depressie kunnen leiden. Mindfulness geeft je instrumenten om op zulke momenten een ander spoor te kiezen. Je leert hoe je contact kunt maken met gedachten en gevoelens, zonder dat deze je overweldigen. Oefening baart kunst, en door deze vaardigheden in je dagelijks leven een plek te geven, verklein je de kans op terugval.

Hoe en wat

  • Aantal bijeenkomsten
    Na een individueel intakegesprek zijn er 9 groepsbijeenkomsten. We sluiten af met een individueel afrondingsgesprek. Gedurende de training trek je een uur per dag uit om te oefenen.
  • Aantal deelnemers
    De groep bestaat uit 5 tot 8 personen.
  • Kosten
    Neem contact op met Prezens voor actuele informatie.
Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod