Contact
Omgaan met verslaving
Cursussen 

Omgaan met verslaving

Gratis
Waar

Jacob Obrechtstraat 92, Amsterdam

Wanneer

Wekelijks op verschillende dagen en tijdstippen, kijk via 'aanmelden'

Voor wie

Voor iedereen die graag meer wil weten over het omgaan met verslavingsproblemen in zijn nabije omgeving

Aangeboden door Jellinek

De cursus biedt je de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, het opdoen van kennis en het leren omgaan met verslaving in je omgeving. In vier bijeenkomsten
komen de volgende thema’s aan bod.

  1. Waarom worden sommige mensen verslaafd?
  2. Motivatie en terugval: wanneer is iemand gemotiveerd iets aan zijn gebruik te doen en waarom gaan mensen toch weer gebruiken?
  3. Hoe ziet behandeling van verslaving er uit?
  4. Omgaan met verslaving van een familielid of vriend: met welk gedrag heb je moeite, hoe reageer je hierop en helpt dit je familielid of vriend om er iets aan
    te veranderen? Het maken van een noodplan en het bewaken van de eigen grenzen: wat doe je op het moment dat iemand terugvalt en hoe houd je je eigen leven leuk?

Het is aan jou om te bepalen welke bijeenkomsten je wilt bezoeken. Het is niet noodzakelijk om naar alle bijeenkomsten te gaan, al raden wij dit wel aan. Als je daar
behoefte aan hebt kun je een bepaalde bijeenkomst ook meerdere malen bijwonen. Mocht je na de cursus meer hulp nodig hebben, dan kunnen wij je doorverwijzen naar de
juiste plek binnen of buiten Jellinek.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod