Contact
Online Peercounselen
Online Activiteiten 

Online Peercounselen

Pay what you want/pay what you can
Waar

Online via zoom

Wanneer

Vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Stichting Perceval

Wat is Peer Counselen?

Wat levert Peer Counselen mij op?

Hoe pas ik Peer Counselen toe in mijn leven?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord in de online

cursus Peer Counselen.

Het doel van Peer Counselen is dat je in alle vrijheid, eerlijk naar jezelf toe kan onderzoeken wat je wilt onderzoeken

Bijvoorbeeld:

  • Waar heb ik werkelijk behoefte aan?
  • Wat voel ik nu echt?
  • Wat houdt me op dit moment bezig?
  • Wat wil ik wel of juist niet doen?

Bij Peer Counselen staat gelijkwaardigheid en vrije aandacht centraal.

Als mede counselor luister je

  • zonder oordeel
  • zonder advies te geven
  • zonder terugkoppeling naar jezelf

je luistert vol aandacht naar de counselor, die hierdoor niet bang hoeft te zijn

  • niet begrepen te worden
  • niet aardig te worden gevonden
  • niet interessant te zijn

Door die vrije aandacht onderscheidt Peer Counselen zich van tegen jezelf in de spiegel praten, praatgroepen, therapie en andere zelfhulp technieken zoals NLP.

Klinkt simpel, echter in ons dagelijks leven bestaat onze communicatie vooral uit wederkerigheid; het hebben van een dialoog. We zijn erop gericht om door de ander begrepen te worden en te laten zien dat we begrijpen wat de ander zegt.

Bij Peer Counselen is dat allemaal juist niet belangrijk.

Wat wel belangrijk is, is dat je alle ruimte durft te nemen om op onderzoek te gaan bij jezelf en zo jezelf beter leert begrijpen.

In de cursus Peer Counselen leer je in 16 weken technieken om vrije aandacht te geven en te krijgen en hoe je zonder oordeel je mede counselor kan helpen bij dit zelfonderzoek. Ook leer je hoe bevrijdend en verhelderend deze manier van zelfonderzoek kan zijn en krijg je toegang tot een gemeenschap van peer Counselers zodat het ook na afloop van de cursus onderdeel van je leven kan blijven.

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00

De cursus is online en je hebt hiervoor nodig:

een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding. We werken met Zoom.

We starten op 1 maart. Het zijn 8 lessen van 2 uur afgewisseld met 8 oefenopdrachten die je samen met een mede-cursist uitvoert.

Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod