Contact
Online zelfhulp cursus: Omgaan met stress
Cursussen Individuele ondersteuning Online Activiteiten 

Online zelfhulp cursus: Omgaan met stress

Gratis
Waar

Via internet

Wanneer

Doorlopend

Voor wie

Voor iedereen

Aangeboden door Arkin Preventie Volwassenen

Deze online zelfhulpcursus ‘Omgaan met stress’ is bestemd voor iedereen die stress ervaart door bijvoorbeeld problemen op het werk of in de privésfeer. Stress is niet altijd te vermijden maar je kunt wel leren hier anders mee om te gaan zodat het je dagelijks leven minder beïnvloedt.

Deze cursus bevat praktische informatie, tips en oefeningen om je eigen kracht te versterken en meer zicht en grip te krijgen op stressvolle situaties.

Doel van de cursus is:

  • Grip en zicht krijgen op stressvolle situaties
  • Leren wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen

De cursus bestaat uit 4 lessen:

  1. Wat is stress?
  2. Gezond leven
  3. Denken en doen
  4. Emoties en omgaan met anderen

Meer informatie over deze cursus is te vinden op:
https://www.mijnihelp.nl/gratis-online-cursus/omgaan-met-stress/

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod