Contact
Online zelfhulpcursussen
Cursussen Online Activiteiten 

Online zelfhulpcursussen

Gratis
Waar

Via internet

Wanneer

Doorlopend

Voor wie

iedereen met vragen over psychische gezondheid, psychische klachten en mogelijkheden voor steun en (zelf)hulp.

Aangeboden door Arkin Preventie Volwassenen

Wil je zelf je psychische gezondheid te versterken? Heb je een familielid met psychische problemen en wil je weten hoe hiermee om te gaan? Op MijniHelp vind je informatie over psychische klachten, tips en oefeningen, filmpjes, zelftesten, zelfhulpcursussen, en mogelijkheden voor coaching via videobellen, die je hierbij kunnen helpen.

Ook voor familie en naasten van mensen met psychische problemen is er een aparte pagina.

Je kunt zelf aan de slag, met of zonder begeleiding, met de online zelfhulp. Kijk eens naar de cursussen: ‘Omgaan met stress’, ‘Omgaan met somberheid’ , ‘Hoe gaat het met jou?’ of ‘Als de zorg te zwaar is’ voor familie en mantelzorgers.

Praktische informatie

Kosten
Deelname aan de online zelfhulpcursussen is gratis.

Waar en hoe?
Gemakkelijk, zelfstandig en in eigen tempo. Je kunt bij het doorlopen van de onderstaande online zelfhulpcursussen verschillende soorten begeleiding krijgen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod