Contact
Cursussen 

Op Eigen Kracht-training voor mensen die psychosociale problematiek ervaren

Gratis
Waar

zie voor actuele startdata in jouw buurt: www.opeigenkrachttraining.org

Wanneer

zie voor actuele startdata in jouw buurt: www.opeigenkrachttraining.org

Voor wie

Voor iedereen die psychosociale problematiek ervaart en (tijdelijk) wat minder te besteden heeft en graag nieuwe mensen ontmoet en in groepsverband tips en ervaringen wil uitwisselen over het omgaan met weinig geld

Aangeboden door Op Eigen Kracht - De Regenboog Groep

Op Eigen Kracht is een gratis training voor mensen die graag tips en ervaringen willen delen om rond te komen van een klein budget en om sociale contacten leggen. Leven van weinig geld is lastig. Dit roept ook vragen op. Hoe houd je overzicht in je financiën? Waar kun je aankloppen voor hulp en van welke voorzieningen kun je gebruik maken? Hoe en waar ontmoet je nieuwe mensen? Bij de Op Eigen Kracht-training wisselen we in een reeks van acht wekelijkse bijeenkomsten, tips en ervaringen uit over de volgende onderwerpen:

  • Hoe maak je nieuwe sociale contacten en hoe onderhoud je die?
  • Hoe kom je op voor jezelf?
  • Hoe kun je rondkomen met een klein budget
  • Hoe houd je overzicht in je administratie en financiën
  • Waar kun je terecht voor hulp/voorzieningen en goedkope of gratis activiteiten?
  • Hoe ga je om met stress?
  • Hoe kun je goedkoop én gezond eten?

Ook komen er verschillende gastsprekers langs van bijvoorbeeld SCIP en CLIP. Zij vertellen over de mogelijkheden en activiteiten die zij bieden.

De training wordt afgesloten met een feestelijke certificaatuitreiking. Voor de groepen die dit willen is er een mogelijkheid om nog een keer af te spreken en te eten in een buurtrestaurant van De Regenboog Groep!

Voor aanmelden of vragen gebruik je de blauwe button ‘aanmelden’ of bel je naar: 020 5317600 (bereikbaar op dinsdag t/m donderdag).

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod