Contact
PEERBUNTU
Cursussen 

PEERBUNTU

Pay what you can/want
Waar

Centrum de Brouwerij, Hoogte Kadijk 61

Wanneer

8 bijeenkomsten van 3 uur, om de week op zaterdag, 13 - 16 uur. Startdatum 16 september 2023.

Voor wie

Iedereen die graag wil deelnemen aan een groep die gaat over verbinding

Aangeboden door Stichting Perceval

Stichting Perceval organiseert een cursus

PEERBUNTU

 

Wil je graag deelnemen aan een groep die gaat over verbinding?

Op basis van de Ubuntu filosofie en met behulp van Peercounseltechnieken?

Stichting Perceval heeft hiervoor een cursus ontwikkeld.

Peerbuntu!

Peercounselen is een gestructureerde en gelijkwaardige manier om contact te maken. Je geeft elkaar om de beurt vrije aandacht. Aandacht zonder oordeel, mening, troost of advies. Aandacht die is zoals de zon. Onder het genot van die warme, niet-oordelende aandacht kun je jezelf ontdekken en uiten. Hierdoor wordt het makkelijker om in verbinding te komen met jezelf.

Ubuntu is een Afrikaanse filosofie en denkwijze, wij laten ons inspireren door dit gedachtegoed. In Ubuntu zijn we allemaal met elkaar verbonden.

Ik ben omdat wij zijn.

In de cursus Peerbuntu gaan we onderzoeken hoe we verbinding kunnen maken met onszelf en elkaar. Met gebruik van Peercounsel-technieken en eenvoudige rituelen. Muziek is een belangrijk onderdeel van Ubuntu en werkt verbindend. We gaan ook dansen en zingen, maar wees niet bang, we bouwen dit langzaam op en ervaring is niet nodig.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 3 uur, om de week op zaterdag, 13 – 16 uur.

Prijs: Stichting Perceval gaat bij alle activiteiten uit van Pay what you can/want.

Interesse? Stuur een mail naar peerbuntu@stichtingperceval.nl

Je ontvangt dan meer info en het voorlopige lesprogramma.

De bijeenkomsten worden gehouden bij

Centrum de Brouwerij, Hoogte Kadijk 61 in Amsterdam.

Startdatum zaterdag 16 september 2023.

Opgeven via de blauwe knop ‘aanmelden’ 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod