Contact
Psychische problemen in de familie
Cursussen 

Psychische problemen in de familie

Gratis
Waar

Mentrum Kliniek, 1e Constantijn Huygensstraat 38

Wanneer

Doorlopend, tweewekelijks

Voor wie

Cursus-carrousel voor familie en naastbetrokkenen vanaf 18 jaar

Aangeboden door Arkin Preventie Volwassenen

Heb je een familielid of een bekende met psychische of psychiatrische problemen? En heb je behoefte aan informatie voor jezelf? Of gewoon aan een plek om je verhaal eens kwijt te kunnen bij mensen die hetzelfde meemaken? Voor jou organiseert Arkin Preventie vier cursusbijeenkomsten.

Je krijgt informatie over psychische ziektebeelden, hoe je ermee om kunt gaan en mogelijkheden voor steun. Daarnaast is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Er zijn 4 verschillende bijeenkomsten, elk met een eigen thema.

1: Aandacht voor jezelf.
2: Psychische problematiek, ziektebeelden en hulpverlening.
3: Grenzen stellen en bewaken.
4: Sociale steun en een noodplan voor jou.

Vier bijeenkomsten van 2 uur. Je kunt op elke willekeurige bijeenkomst binnen lopen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod