Contact
Overwegingsgroep Verslaving en Herstel
Groepen 

Overwegingsgroep Verslaving en Herstel

Gratis
Waar

Centrum Kijkduin, Kijkduinstraat 17, Amsterdam

Wanneer

Wekelijks op vrijdag van 15.30 - 16.30 uur

Voor wie

Bewoners en bezoekers van Cordaan

Aangeboden door 2 Ervaringsdeskundigen van Team Herstel, Cordaan

Beschrijving
De Overwegingsgroep is een zelfhulpgroep voor cliënten van Cordaan die te maken hebben met verslaving of problematisch gebruik. De enige voorwaarde is dat je wilt werken aan herstel. In de groep delen we ervaringen over diverse thema’s rondom verslaving. Zonder agenda en zonder oordeel!
Voor wie?
De groep is er voor iedereen die worstelt met verslaving. Het maakt niet uit waar je verslaafd aan bent geraakt (drank, drugs, gokken, games, seks of iets anders) of hoe dat gebeurd is. Leven in herstel, mét je verslaving, betekent veel meer dan stoppen met je gebruik. Misschien ben je daar nog wel niet aan toe of wil je dat helemaal niet. Ook dan ben je welkom in de groep.

Doel
Het doel van de Overwegingsgroep is het ondersteunen van de deelnemers in hun herstelproces, we doen dit door:
• Ervaringen met elkaar te delen,
• Thema’s te bespreken,
• Te bespreken hoe het gaat en waar we tegenaan lopen,
• Oprecht aandacht voor elkaar te hebben, zonder in discussie te gaan,
• Eerlijk te zijn naar elkaar,
• De groep als vertrouwelijk te behandelen.

De groep
De groep komt wekelijks bij elkaar. Aan het begin van iedere bijeenkomst benoemen we de gemaakte onderlinge afspraken en nemen we een moment rust om tot onszelf te komen. Vervolgens krijgt iedereen de gelegenheid te delen hoe het gaat en/of waar je het over wilt hebben.
De groep wordt voorgezeten door ervaringsdeskundigen.

Contact
Wil je aansluiten bij de groep gebruik dan de blauwe button ‘aanmelden’ of heb je vragen? Neem gerust contact op. Als je een bijeenkomst met een groep (nog) niet ziet zitten bespreken we ook graag met je of we op een andere manier iets voor je kunnen doen!
Oscar Neve (oneve@cordaan.nl of 06 34 45 57 65)
Erwin de Waard (edewaard@cordaan.nl of 06 28 37 02 65)

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod