Vraag / opmerking
Cursussen Inloop 

“Taste workshop” peercounselen

Pay What You Can
Waar

De Brouwerij, Hoogte Kadijk 61, Amsterdam

Wanneer

Gewijzigd naar: Zaterdag 12 januari 13.30 tot 16.30 (inloop vanaf 13 uur)

Voor wie

Iedereen die Peer-Counselen wil proberen

Aangeboden door Stichting Perceval

Stichting Perceval organiseert de “taste workshop” peercounselen.

Lotgenotencontact is belangrijk voor herstel. Maar lotgenotencontact gaat niet altijd zoals je zou willen; als de ander therapeutje gaat spelen, of met ongevraagd advies komt, of zich met je vergelijkt, kan dat heel vervelend zijn. Daarom willen we peer-counselen ontwikkelen, een methode die is afgeleid van het co-counselen dat we kennen uit de jaren 80 en 90.

Bij peer-counselen gelden drie regels:
1) Je spreekt van tevoren af hoeveel tijd je neemt en zorgt ervoor dat je allebei evenveel tijd hebt.
2) Je geeft elkaar om de beurt, volledig vrije aandacht. De één praat (of zwijgt) en de ander kijkt en luistert, zonder commentaar te geven.
3) Na afloop kom je niet terug op wat er gezegd is.

Deze regels lijken een beetje geforceerd, maar in de praktijk blijkt dat ze voor veel mensen een veilige omgeving creëren, waarin je als het ware hardop kunt denken. Zo vind je vaak je eigen oplossing voor de problemen die je uitspreekt.

Wil je eens een keer Peer-Counselen proberen? Of heb je in februari meegedaan en wil je verder gaan? Stuur dan een email naar Miriam Krekel, stichtingperceval@gmail.com.

Teacher Marlies Tjallingii komt weer uit Zwolle om ons te begeleiden. We hebben samen een ander programma dan de vorige keren bedacht: we gaan in op de basistechnieken, maar na de pauze gaan we de diepte in met het onderdeel

from pain to power

Hiermee ga je in stapjes van je pijn of blokkade met inzet van o.a. humor naar je kracht. Iedereen kan op eigen niveau meedoen. Met peer-counselen ben je altijd verantwoordelijk voor jezelf. Je kunt dus zelf elk moment besluiten hoe ver je wilt gaan. Je kunt ook alleen kijken.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod