Vraag / opmerking
Online Activiteiten Cursussen Groepen 

Peer-counseling online

Pay What You Can
Waar

ZOOM, een keer per kwartaal bij de Brouwerij

Wanneer

Elke vierde zaterdag van de maand van 13.30-15.30 uur, inloop vananf 13.15 uur

Voor wie

Iedereen die verder wil met Peer-Counselen en iedereen die het wil proberen

Aangeboden door Stichting Perceval

Vanaf nu organiseren we deze middagen ons tweeën; eerst deed Miriam het alleen, nu doet Annemarie ook mee. We hopen dat we deze Perceval-activiteit wat kunnen gaan uitbouwen, en dat we een betrouwbare factor worden.

We streven er wel naar om één keer per kwartaal fysiek bij elkaar te komen in de Brouwerij, maar we hebben natuurlijk geen idee hoe eea zich gaat ontwikkelen.

Als je nog nooit geweest bent, vinden we het prettig als je dat bij je aanmelding laat weten, ivm de planning van het programma. Je kunt ook altijd een van ons bellen (bijvoorbeeld als je twijfelt of het iets voor je is; als je opziet tegen online bijeenkomen).

De procedure is: meld je aan door te antwoorden op deze mail. De dag ervoor ontvang je de link. 

Met peer-counselen kun je je hart luchten en positieve veranderingen tot stand brengen in je leven. Het is een strakke vorm waarin je op gelijkwaardige manier met iemand anders werkt aan de dingen die je moeilijk vindt en viert wat goed gaat.

Marlies Tsjallingii, ervaren co-counseler, is bereid gevonden om vier keer een verdiepende workshop peer-counselen te geven. De groep is geschikt voor beginners en mensen die het al vaker gedaan hebben

Wanneer: elke vierde zaterdag 13.30 tot 15.30 (inloop vanaf 13.15 uur)

Prijs: Pay What You Can

Locatie: Zoom, een keer per kwartaal bij De Brouwerij, Hoogte Kadijk 61, Amsterdam

Als je mee wilt doen, stuur een email naar Miriam Krekel: peercounselen@stichtingperceval.nl

 

Lotgenotencontact is belangrijk voor herstel. Maar contact gaat niet altijd zoals je zou willen; als de ander met ongevraagd advies komt, of zich met je vergelijkt, kan dat heel vervelend zijn. Daarom we ontwikkelen peer-counselen, een methode die is afgeleid van het co-counselen dat we kennen uit de jaren 80 en 90.

Bij peer-counselen gelden drie regels:

1) Je spreekt van tevoren af hoeveel tijd je neemt en zorgt ervoor dat je allebei evenveel tijd hebt.

2) Je geeft elkaar om de beurt, volledig vrije aandacht. De één praat (of zwijgt) en de ander kijkt en luistert, zonder commentaar te geven.

3) Na afloop kom je niet terug op wat er gezegd is.

Deze regels lijken een beetje geforceerd, maar in de praktijk blijkt dat ze voor veel mensen een veilige omgeving creëren, waarin je als het ware hardop kunt denken. Zo vind je vaak je eigen oplossing voor de problemen die je uitspreekt.

Wil je eens een keer Peer-Counselen proberen? Of heb je eerder meegedaan en wil je verder gaan? Stuur dan een email naar Miriam Krekel, stichtingperceval@gmail.com

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod