Contact
Tekenmiddag voor vrouwen Met liefde kijken naar je littekens
Groepen 

Tekenmiddag voor vrouwen Met liefde kijken naar je littekens

Gratis
Waar

Keizersgracht 252 Amsterdam

Wanneer

Zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur

Voor wie

Vrouwen

Aangeboden door SCIP

Tekenmiddag voor vrouwen

Met liefde kijken naar je littekens

Wendela de Beaufort is kunstenaar en docent. Sinds kort heeft zij een tekengroep voor vrouwen ‘Huidtekenen’ bij SCIP opgezet.

Op gegeven moment kwam ze op het idee in dezelfde stijl om haar eigen huid als onderwerp te nemen, inclusief de littekens van brandwonden en ook van zelfbeschadiging. Op die manier kon ze tonen wat anders verborgen zou blijven. Het hielp haar anders naar jezelf te kijken: er zonder gene en met liefde naar te kijken en zo te accepteren zoals je bent met al je kwetsbaarheden. Er kwamen bovendien mooie, artistieke beelden uit. In de loop van de kunstgeschiedenis is het zo goed mogelijk observeren en weergeven van de menselijke huid inclusief alle onregelmatigheden veelvuldig gedaan, maar het schilderen van eigen huid komt maar zelden voor.

Elke deelnemer neemt een print van een foto met een close up van zijn huid mee. Het gaat veelal om sporen van een zelfbeschadiging, ziekte of een ongeluk, maar de oneffenheden kunnen ook wallen of rimpels zijn. Er wordt geconcentreerd gewerkt in een ontspannen sfeer met koffie en koekjes met afloop een gezamenlijke nabespreking. Het huidlandschap kan een verder uitgangspunt zijn voor een abstract schilderij. Ook hoeven de kleuren niet per se huidtinten te zijn. Met nadruk wil ze het ‘low-key’ houden en er geen therapie- sessie van maken De focus blijft op de artistieke kant en op de creatie van schoonheid.

Heb je belangstelling om net als Wendela je littekens te tekenen?

Je kan je via huidtekenen@scipweb.nl aanmelden.

Neem gerust je eigen materialen mee, er is ook materiaal aanwezig.

Het is kosteloos, er is koffie en thee, chocola en muziek.

Foto: © Wendela de Beaufort (2024)

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod