Contact
Theater Kostelijk
Groepen Ontmoeten 

Theater Kostelijk

Gratis
Waar

Buurtkamer Kostelijk , Tweede Kostverlorenkade 15

Wanneer

Elke woensdagmorgen 10.15-12.00

Voor wie

mensen die graag in een veilige omgeving, op een laagdrempelige manier hun theatrale mogelijkheden willen ontdekken

Aangeboden door Permens

Een leuke groep mensen die elke week bij elkaar komt om theater te maken. Spelen om je beter te kunnen uiten, jezelf te kunnen laten zien. Gezellig, laagdrempelig en afgestemd op wat je wilt en kunt.

De speelvloer als vrijplaats om dingen te proberen en grenzen te verleggen. Niets is gek, niets is raar. Voor sommige mensen is dit een verrassende ervaring….

Het programma varieert, we beginnen bijna altijd met een warming up, er wordt veel vanuit  improvisatie gewerkt, soms vanuit bestaande korte teksten of gedichten. Muziek neemt een belangrijke plaats in. Indien mogelijk wordt gezocht naar muzikanten voor life begeleiding.

Theater kostelijk bestaat al 6 jaar en heeft de afgelopen jaren verschillende producties neergezet. Zo speelden we “Zon op je Pad”, over de levens van de deelnemers, “De kleine Prins in de Buurt”, een buiten voorstelling naar aanleiding van het boekje “Le petit prince” en “Dans la Rue , een leuke muzikale voorstelling. De twee laatste voorstellingen deden we in samenwerking met de Accu fanfare.

Esther van Marrewijk is dramatherapeut en regisseur. De afgelopen zes jaar deed zij de regie van Theatergroep Kostelijk.

Voor meer info zie www. theaterkostelijk.nl

Voor meer info zie www.theaterkostelijk.nl, voor vragen over mogelijke deelname graag contact opnemen met : esvanmar@gmail.com of direct via de blauwe button ‘aanmelden’.

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod