Contact
Cursussen 

Training Ik Ontmoet Mij

Gratis
Waar

Zie omschrijving

Wanneer

start februari

Voor wie

Vrouwen/mannen met een migratieachtergrond in Nieuw West en Noord

Aangeboden door Stichting Female Economy

Ik Ontmoet Mij

is een training, ontwikkeld door Jale Simsek en Myriam Sahraoui waar deelnemers door emotioneel lichaamswerk contact leren leggen met hun eigen wensen en grenzen. De training bestaat uit bewegings-, spreek- en schrijfoefeningen, familieopstellingen en emotioneel lichaamswerk.

Thema’s als zelfzorg en zelfliefde, uiten van emoties, patronen uit het ouderlijk huis doorbreken, de positie van het individu in de gemeenschap en de man-vrouwrelatie.

De trainingen worden gegeven door ervaringsdeskundige trainers; vanuit hun ervaring bieden zij veiligheid voor zelfontwikkeling.

Emotioneel lichaamswerk is de basis van de training om mannen en vrouwen te laten samenvallen met zichzelf en los te komen van gedrag dat geen doel meer dient. Hoe maak je contact met je lichaam? En waar zit de pijn en wat zegt deze pijn jou? Waar heeft het mee te maken? Soms zit de familiegeschiedenis of overtuigingen in de weg. Er worden thema’s behandeld zoals zelfzorg en zelfliefde, het uiten van emoties, patronen uit het ouderlijk huis, positie van het individu in de gemeenschap en de man-vrouw relatie.

https://mailchi.mp/fdfd03387ef1/start-ik-ontmoet-mij-februari-2023

Nieuw-West

Vrouwen

Slotermeer, De Vlugt, maandag en donderdag 09.30 uur
Slotervaart, Nisa4Nisa maandag 14.30 uur
Geuzenveld, Geuzenest, maandag 09.30 uur
Osdorp, Vrouw en Vaart, dinsdag en donderdag 09.30 uur
Osdorp, Vrouw en Vaart, zondag 11.00 uur

Mannen,

Nieuw West

Osdorp, Daadkr8, maandag 15.00 uur

Noord

Vrouwen

Huis van de Wijk, Waterlandplein, woensdag 09.30 uur
Stichting Malak Het Groene Veld, donderdag 09.30 uur
Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod