Contact
Training ZelfWijzer – van (zelf)stigma naar (zelf)acceptatie
Cursussen 

Training ZelfWijzer – van (zelf)stigma naar (zelf)acceptatie

gratis
Waar

Herstelbureau HVO-Querido, Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

5 dinsdagochtenden: 30 juli t/m 27 augustus van 9.30 - 12.00 uur

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Herstelwerkt!

Heb jij wel eens te maken met negatieve reacties vanuit je omgeving waar je last van hebt? Zijn er dingen die je niet meer doet uit schaamte of angst voor deze negatieve reacties? Of merk je dat je vooral naar jezelf toe heel negatief bent? Het kan zijn dat je met stigma te maken hebt. In de training ZelfWijzer hebben we het hierover: wat het is stigma, hoe herken je het, hoe ervaar je het en hoe kun je ermee omgaan?

Iedereen die ervaring heeft met stigma en wil onderzoeken hoe je hier mee om kunt gaan is welkom bij de training ZelfWijzer. Het kan je helpen om je weerbaarder te voelen wat kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld en meer zelfcompassie.

De training ZelfWijzer is een groepstraining waarin informatie, oefeningen en het delen van persoonlijke ervaringen elkaar afwisselen. De training wordt gefaciliteerd door twee ervaringsdeskundige professionals. In totaal bestaat de training uit vijf bijeenkomsten.

De training is ontwikkeld door ervaringsdeskundige medewerkers van de 5 partners van herstelwerkt.nl : Cordaan, HVO-Querido, Leger des Heils, SCIP/de Regenbooggroep en Arkin.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod