Contact
van der Pekgroep
Groepen Inloop Ontmoeten 

van der Pekgroep

Gratis
Waar

Buurthuis van der Pek, Heijmansweg 33

Wanneer

Elke woensdagmiddag 16.00-17.30 uur

Voor wie

Bewoners van Amsterdam Noord

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

Doel van de groep:

Deelnemers verbinden met elkaar, andere Noorderlingen en met de buurt. Je weg vinden in je (nieuwe) leefomgeving, landen in je buurt, nieuwe contacten opdoen en ervaringen met elkaar uitwisselen. Het delen van tips en tricks: waar kun je mensen ontmoeten, waar kun je voordelig boodschappen doen, hoe heb jij je woning ingericht? Maar ook: hoe vind jij je weg in de maatschappij? Hoe blijf je sterk? Waar loop je tegenaan? En hoe heb je dat opgelost?

Elke bijeenkomst is anders: de groep bepaalt ter plekke of de week van tevoren wat we gaan doen. Dat kan van alles zijn: een goed gesprek, een wandeling, iets creatiefs met fotografie, het bijwonen van een ‘luistergroep’. Of een DJ-sessie verzorgd door een van de deelnemers. Met z’n allen op de fiets naar IJskoud de Beste. Chillen in het Noorderpark. Een BBQ. Welke ideeën heb jij?

Ook buiten de wekelijkse bijeenkomsten weten de groepsleden elkaar goed te vinden: in de app-groep wordt regelmatig handige informatie uitgewisseld, vragen gesteld, afspraken gemaakt en leuke foto’s of weetjes geplaatst.

De groep wordt gefaciliteerd door twee medewerkers met ervaringsdeskundigheid. Zij zijn er voor en met de groep. De groep bepaalt zelf de activiteiten. Alex werkt al sinds 2016 voor het Herstelbureau als trainer met ervaringsdeskundigheid en werkt samen met Nathalie, een enthousiaste buurtbewoner die inmiddels ook werkzaam is voor het Herstelbureau van HVO-Querido.

Kom jij deze groep nóg fijner maken? We zien ernaar uit om je te ontmoeten!

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod