Contact
VROUWENHERSTELGROEP
Groepen 

VROUWENHERSTELGROEP

€1,- per keer (incl. koffie & thee )
Waar

Het Claverhuis, Elandsgracht 70

Wanneer

Maandagavond, van 19:00-21:00 uur start: 7 september 2020

Voor wie

Voor meisjes en vrouwen van 15 tot 85

Aangeboden door DOCK

Vrouwengroep waar we veilig en anoniem kunnen praten over romantische relaties waar we ons in bevinden, maar die niet gezond voor ons zijn. Hoe kunnen we hier beter mee omgaan en zelf meer de regie nemen?

 

WAT IS EEN VROUWENHERSTELGROEP?

Een vrouwengroep waar we anoniem en veilig met elkaar kunnen praten over romantische relaties waar we ons in bevinden of bevonden die niet gezond voor ons zijn of waren.

Binnen deze zelfhulpgroep kunnen vrouwen met onderlinge steun aan hun eigen herstel werken. Doordat er in principe dezelfde basisproblemen gedeeld worden kan er herkenning en begrip voor elkaar ontstaan en nieuwe inzichten. Hierdoor kan er meer grip komen op de eigen situatie.

Er wordt op de bijeenkomsten gewerkt volgens de zgn Norwoodmethode. Robin Norwood is een psychotherapeute en schrijfster van boeken over wat zij zelf “relatieverslaving” noemt. Ze maakt hierin duidelijk hoe het komt dat veel vrouwen zich steeds aangetrokken voelen tot situaties en relaties waarin zij zich niet gelukkig voelen. Met behulp van een aangepast twaalf-stappenplan kan er gewerkt worden aan het doorbreken van dit patroon

De groep volgt een vaste structuur met duidelijk omschreven richtlijnen. Er worden teksten voorgelezen aan de hand waarvan we ervaringen uitwisselen. Er is geen begeleiding van deskundigen, behalve ervaringsdeskundigen. Men is allen gelijkwaardig.

Je kunt op ieder moment instappen en op ieder moment stoppen. Ieder is vrij om haar eigen tempo te volgen. Er is geen druk om relaties te verbreken of te veranderen. Wel wordt aangeraden in het begin minstens zes keer te komen zodat er een afgewogen oordeel kan plaatsvinden.

Als je er meer over wilt weten voor je komt ben je welkom om een anoniem telefonisch gesprek te voeren met Inez, ervaringsdeskundige. 06-29897923 of Sevim Saruhan: 06-34881830, ssaruhan@dock.nl

Kom, zet een stap in jouw toekomst!

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod