Contact
Werk aan je toekomst
Cursussen 

Werk aan je toekomst

gratis
Waar

alle stadsdelen

Wanneer

Kijk op www.opeigenkrachttraining.org voor actuele startdata bij jou in de buurt

Voor wie

Voor iedereen die (tijdelijk) wat minder te besteden heeft en graag stappen vooruit wil zetten naar bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk of activiteiten

Aangeboden door Op Eigen Kracht

Werk aan je Toekomst is een gratis groepstraining voor mensen die (tijdelijk) weinig te besteden hebben en stappen vooruit willen zetten. Tijdens de training kun je jouw persoonlijk doel ontdekken. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? Je ontmoet andere buurtbewoners waarmee je samen aan de slag gaat. Je maakt een stappenplan om je eigen doel te bereiken. Ook wordt er tijdens de training aandacht besteed aan zo duidelijk mogelijk communiceren. Om na de training verder te komen, maak je kennis met (coachings)projecten van De Regenboog Groep en andere organisaties uit de buurt. Na afloop ontvang je een certificaat.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod