Contact
Cursussen 

Workshop Less Stress

Gratis
Waar

SCIP, Tuinkamer, Keizersgracht 252

Wanneer

woensdag 10 augustus 10.30 - 12.30

Voor wie

iedereen die (vrijwilligers)werk doet

Aangeboden door Ervaringswijzer

Less Stress
Van weerzin naar weer zin

Soms heb je teveel op je bordje. Je moet nog dit en dat. Weerzin ertegen maakt het allemaal nog zwaarder. In deze workshop oefenen we met het direct aangaan van lastige taken, waardoor je weer energie krijgt voor activiteiten die je … nog meer energie geven. 

Deze workshop gaat in op stressbestendigheid en maakt deel uit van de serie ‘Sterk In Werk’. Gebruik je (vrijwilligers)werk om je kwaliteiten te ontwikkelen.  

De workshop wordt gegeven door het team van Ervaringswijzer, een onderzoeks- en ontwikkelplek voor mensen die met tegenslag te maken hebben gehad en die hier sterker uit zijn gekomen.

Wil je ook workshops leren maken en geven? Doe mee!

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod