Contact
Workshop voor naasten 2024
Cursussen 

Workshop voor naasten 2024

Gratis
Waar

Herstelbureau HVO-Querido, Eerste RIngdijkstraat 5a

Wanneer

Donderdagavond 30 mei 2024, 18.30-20.30 uur

Voor wie

Naasten van dierbaren die bij HVO-Querido of in Amsterdam en omgeving zorg ontvangen

Aangeboden door Herstelbureau van HVO-Querido

“Pas toen ik besefte dat er van mij heel wat gevraagd werd en niet alleen meer kon handelen vanuit

mijn automatische piloot, werd ik bewust van mijn rollen.”

Na een succesvolle pilot hebben we besloten 4 keer per jaar een workshop te organiseren!

Workshop Herstelbureau voor Naasten van mensen in zorg

Vraag je je ook weleens af:

 -Wat overkomt mij nu, hoe blijf ik overeind in alles wat er om mij heen gebeurt?

-Wat kunnen we leren van elkaar?

-Wat kunnen hierover delen met elkaar?

Dan nodigen we je graag uit voor de workshop ‘Wat overkomt mij nu?’

Inhoud workshop

Als naaste bén je er; voor je kind, je ouder of andere dierbare. Je doet dat vanuit liefde, betrokkenheid of omdat je vindt dat dat zo hoort. Dat kan veel voldoening geven, maar soms ook zorgen of verdriet. Hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie hebt om ‘er te zijn’ voor je dierbare? Hoe zorg je voor jezelf? Waar krijg jij energie van? Waar loop je tegenaan? Wie is er voor jou? Stuk voor stuk vragen waarover we met elkaar in gesprek gaan tijdens deze workshop.

Voor wie

Naasten van mensen die bij HVO-Querido of in Amsterdam en omgeving wonen die meer willen weten over herstel en wat dat voor hun dagelijkse leven betekent.

Door wie

Twee trainers van het Herstelbureau van HVO-Querido organiseren de workshop. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en hebben ruime ervaring in het ondersteunen van herstelprocessen bij anderen.

Aanmelden en Vragen?

gebruik de blauwe knop ‘aanmelden’ of bel Pjotr van Nie: 06-21328545

 

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod