Contact
Workshops en muzikale activiteiten
Cursussen Groepen Inloop Ontmoeten 

Workshops en muzikale activiteiten

Gemeentelijke financiering WMO, kleine eigen bijdrage per workshop per deelnemer
Waar

H.J.E.Wenckebachweg 115

Wanneer

3 cursusblokken per jaar, in januari, april en september

Voor wie

mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid

Aangeboden door Stichting Eiwerk!

Kom muziek maken en cursussen volgen bij Muziekcentrum Eiwerk! Stichting Eiwerk biedt workshops en muzikale activiteiten voor mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid. Wij werken onder andere met herstel trajecten en cursusreeksen om weer te participeren, bezig te zijn met wat je leuk vindt, ritme op te bouwen en aan je sociale netwerk te bouwen.

Wij hebben:

  • diverse muziekworkshops
  • videocursussen
  • storytelling
  • instrumentlessen
  • band workshops
  • DJ cursussen
  • inloop-sessies
  • improvisatie workshops
  • podcast masterclasses
  • andere audiovisuele workshops

De workshops worden begeleid door professionele muzikanten, audiovisuele docenten en artistieke trainers. Deelnemers, docenten, vrijwilligers en medewerkers van Eiwerk vormen samen een inspirerende muziekgemeenschap in Amsterdam. Er starten 3 cursusblokken per jaar, in januari, april en september. Tussendoor is instromen vaak ook mogelijk bij individuele lessen. Deelnemers werken in ongeveer 10 weken toe naar een productie, eindpresentatie, audio-opnames of optreden voor publiek of online. De concerten zijn vaak toegankelijk voor vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Maar sommige deelnemers werken eerst een aantal lesblokken aan hun kennis en talenten, voordat we een presentatie, cd, opname of andere productie hebben. Heb je interesse in deelname aan een workshop, cursusreeks, bandsessies of muzieklessen? Neem contact op; www.eiwerk.nl of e-mail; info@eiwerk.nl

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod