Contact
Wellness Recovery Action Plan 2024/5
Cursussen 

Wellness Recovery Action Plan 2024/5

gratis
Waar

Het Herstelbureau

Wanneer

9 vrijdagmiddagen van 14.00-16.00 uur, 27 september t/m 22 november 2024

Voor wie

iedereen

Aangeboden door Herstelbureau van HVO-Querido

Het maken van zo’n plan is niet een klusje wat je even doet. We trekken er tijd voor uit om bij elke stap stil te staan, ideeën uit te wisselen en een eerste versie te maken. Hiermee ga je verder aan de slag. Hoe langer je met je WRAP leeft, hoe beter hij bij je aan zal gaan sluiten.

WRAP richt zich op kracht in plaats van klacht.
Dit doen we door uit te gaan van de kernbegrippen van herstel: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun krijgen en geven.

Het plan is vooral gebaseerd op wat je goed doet. Je gaat je gereedschapskoffer vullen met alles waarvan je weet dat het bijdraagt aan je welbevinden. Alle andere onderdelen helpen om dit verder uit te werken en om te gaan zien wat je zelf kunt doen als het minder gaat.

De 9 bijeenkomsten worden begeleid door 2 ervaringsdeskundige facilitators. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en hebben een ruime ervaring in het ondersteunen van herstelprocessen bij anderen. De cursusbegeleiders delen hun ervaringen op gelijkwaardige wijze met de deelnemers. Beiden zijn geschoold WRAP-Facilitators.

Deelnemers die tenminste 7 bijeenkomsten hebben bijgewoond ontvangen een certificaat.

 

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod