Contact
Samen ontwikkelen in de Vrije Ruimte
Groepen 

Samen ontwikkelen in de Vrije Ruimte

gratis
Waar

Roads, Obiplein

Wanneer

Zie onder, van 14.00-16.00 uur

Voor wie

Voor een ieder die ervaring heeft met ontwrichting en herstel en een paar stapjes verder willen komen in het ontwikkelen van (collectieve) ervaringskennis. Dit kunnen vrijwilligers zijn, (ex)cliënten, stagiaires/studenten en professionals.

Aangeboden door Roads

Wat is de bijeenkomst Samen Ontwikkelen in de Vrije Ruimte?

Vrije Ruimte is een plek waar mensen zich oriënteren op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers contact met elkaar leggen om zo hun ervaringskennis te vergroten.

Afhankelijk van je eigen startpunt kun je onderzoeken of inzet van ervaringsdeskundigheid of werken als ervaringswerker bij je past. Hierbij kun je denken aan vrijwilligerswerk, het volgen van trainingen, het volgen van een opleiding, werken in de functie van ervaringswerker of zelfs ervaringsdeskundigheid inzetten binnen je eigen functie.

Bekijk de flyer

Voor wie?

Voor een ieder die ervaring heeft met ontwrichting en herstel en een paar stapjes verder willen komen in het ontwikkelen van (collectieve) ervaringskennis. Dit kunnen vrijwilligers zijn, (ex)cliënten, stagiaires/studenten en professionals.

Inhoud

De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijk koffiemoment waarin ruimte wordt gemaakt voor een brede uitwisseling met elkaar.

In het tweede deel van de bijeenkomst kan je ervoor kiezen om verder de verdieping met elkaar in te gaan. In dit tweede deel wordt vaak gewerkt aan de hand van thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: lijdensdruk, (zelf)stigma, discriminatie, uitsluiting, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid, hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid en steun.

Wanneer: 

Woensdag:

24-01

07-02

06-03

03-04

01-05

29-05

26-06

Dinsdag:

20-02

19-03

16-04

14-05

11-06

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod