Contact
Zelfhulp aan gokverslaafden
Groepen 

Zelfhulp aan gokverslaafden

Gratis
Waar

Diverse locaties

Wanneer

Wekelijks

Voor wie

mensen die problematisch gokken en mensen die problemen hebben met het gokgedrag van iemand die hen lief is

Aangeboden door AGOG

De AGOG is een zelfhulporganisatie voor gokverslaafden en voor mensen met een relatie tot een gokverslaafde, dat wil zeggen: voor partners, voor ouders en voor andere familieleden of vrienden van een gokker.

De AGOG biedt een bijzondere vorm van hulp aan gokverslaafden en mensen in hun omgeving, namelijk zelfhulp.

Bij zelfhulp gaat het om een specifieke vorm van hulpverlening: men pakt met een groepje lotgenoten een gemeenschappelijk probleem aan. De kracht zit juist in de kleine groep en het specifieke probleem. Het delen van deze ervaringen is belangrijk. Herkenning speelt een grote rol.

Zelfhulp is gebaseerd op vrijwilligheid. Mensen nemen vrijwillig deel aan een groep. Bij de AGOG is het werk van de gespreksbegeleiders vrijwilligerswerk. Ook alle andere mensen die bij de AGOG betrokken zijn op organisatorisch of bestuurlijk niveau doen dit op basis van vrijwilligheid. Niemand ontvangt een salaris. Dit is bij veel andere zelfhulpgroepen ook het geval.

De deelnemers aan een groep zijn allemaal lotgenoten. Iedereen heeft dezelfde ervaring. Er zijn geen beroepshulpverleners bij betrokken.

Zelfhulp biedt eigenlijk datgene wat in onze samenleving steeds meer is gaan ontbreken: de tijd en de bereidheid naar elkaar te luisteren. Naar elkaar luisteren zonder met dooddoeners aan te komen. Over problemen kunnen praten, zonder iets te hoeven verbergen. Het ondervinden van waardering voor jezelf als mens, zonder te kijken naar wat je maatschappelijk voorstelt.

Bovendien ontmoet je in een zelfhulpgroep mensen die er niet aan onderdoor willen gaan, mensen die met hun probleem hebben leren omgaan en die voor een ander daardoor ‘een goed voorbeeld’ vormen. Er is dus hoop.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod