Contact
Online zelfhulp cursus: Omgaan met somberheid
Cursussen Individuele ondersteuning Online Activiteiten 

Online zelfhulp cursus: Omgaan met somberheid

Gratis
Waar

Via internet

Wanneer

Doorlopend

Voor wie

Voor iedereen

Aangeboden door Arkin Preventie Volwassenen

De cursus bevat praktische informatie, tips en oefeningen om je eigen kracht te versterken en meer zicht en grip te krijgen op somberheid en depressieve gevoelens.

De cursus werkt goed als de klachten niet te ernstig zijn. Als de klachten ernstig en/of langdurig zijn kan er sprake zijn van een depressie. Vraag dan advies bij de huisarts voor diagnose en behandeling. Deze cursus is niet bedoeld als hulpverlening voor mensen met een depressie.

Doel van de cursus is:

  • Herkennen van sombere gevoelens en depressieve klachten
  • Voorkomen en verminderen van sombere gevoelens en depressieve klachten door informatie, tips en het oefenen van vaardigheden

De cursus bestaat uit 7 lessen:

  1. Somber of depressief?
  2. Lichaam en geest
  3. Ontspanning en Leuke dingen doen
  4. De invloed van gedachten
  5. Anders leren denken
  6. Denken en doen: andere technieken
  7. Omgaan met anderen
  8. Voorkomen van terugval: uw preventieplan

Meer informatie over deze cursus is te vinden op:
https://www.mijnihelp.nl/gratis-online-cursus/omgaan-met-somberheid/

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod