Contact
Associate Degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn
HBO/Associate Degree 

Associate Degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn

Landelijk bepaald collegegeld: €2314,-- per jaar, check de website voor uitzonderingen
Waar

Hogeschool van Amsteram

Wanneer

Start september 2023, Open dag: zie website HvA

Voor wie

Zie hieronder

Aangeboden door Hogeschool van Amsterdam

 

WIL JE ANDEREN ONDERSTEUNEN BIJ HUN EIGEN HERSTELPROCES?  WIL JE HERSTELONDERSTEUND WERKEN NOG BETER OP DE KAART ZETTEN IN JE ORGANISATIE? TIJDENS DE DEELTIJDOPLEIDING ERVARINGSDESKUNDIGHEID IN ZORG EN WELZIJN ONTWIKKEL, VERDIEP EN VERGROOT JE JE EIGEN CAPACITEITEN.

De combinatie van leren en werken vormt de kern van het onderwijs. Je past kennis en vaardigheden uit de opleiding toe op de werkvloer en je brengt situaties uit de praktijk mee naar de lessen. Zo ontstaat een wisselwerking tussen studie en praktijk waarmee je het maximale uit je opleiding haalt.

In jaar 1 leer je de basis die je nodig hebt om te kunnen werken als ervaringsdeskundige. Je krijgt bijvoorbeeld vakken als Ondersteuning bij Individuele Herstelprocessen en Inrichten van Herstelondersteunende Zorg.

In jaar 2 verdiep je de kennis die je in het 1e jaar hebt opgedaan. Daarnaast kun je een of meer verdiepende of verbredende keuzemodules volgen.

Tijdens de opleiding leer je hoe je individuen kunt ondersteunen bij hun herstelproces, maar ook hoe je herstel-ondersteunende zorg en welzijn inricht en maatschappelijke kansen creëert. Omdat het beroep van ervaringsdeskundige vrij nieuw is, besteden we ook aandacht aan je positie in de organisatie.

Duur:

2 jaar, contacturen: 8 uur per week (daarnaast werk je of loop je stage als ervaringswerker voor minimaal 16 uur per week en heb je minimaal 8 uur zelfstudie per week).

Voor wie:

Je hebt zelf ervaring als cliënt met de GGZ, verslavingszorg, maatschappelijke opvang of andere zorg- en welzijnsinstellingen. Je werkt als ervaringswerker bij een zorg- of welzijnsinstelling en wilt daar theorie en vaardigheden toepassen in praktijkopdrachten. Je wilt aan de slag als professional om met jouw ervaringskennis en de kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de opleiding anderen te helpen in hun herstelproces.

Inschrijfvoorwaarden:

Je moet een mbo-4, havo- of vwo-diploma hebben. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek van de Hogeschool van Amsterdam.

Daarnaast heb je een relevante werkplek van ten minste 16 uur nodig in bijvoorbeeld de psychiatrie, verslavingszorg, maatschappelijke opvang of bij een welzijnsorganisatie.

Contact met de opleiding: ezw@hva.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod